вівторок, 5 травня 2015 р.

Творча зустріч

   

      В  рамках  проекту  "Українські письменники - дітям" та до Міжнародного  тижня освіти  в галузі     мистецтва  відбулась презентація  книги Мар'яни Князевич  "Чому  їжачки колючі?"для учнів 3 класу навчально-виховного комплексу "Славута", яку представила заслужений художник України Наталія Лопухова. За освітою вона графік. Одна з улюблених технік Лопухової - акварель. Про цю художню родину писали не раз. Батько, Олександр Михайлович - відомий живописець і педагог, мати - Надія Йосипівна - графік.
       Одна з відомих праць Наталії - ілюстрація до  поеми Ліни Костенко "Маруся Чурай".  Нещодавно з творами художниці  познайомилися в далекій Португалії, а раніше її прекрасні роботи експонувалися  в Італії, Німеччині та ОАЕ.

       До уваги школярів були представлені деякі роботи художниці  і її матері - Надії Йосипівни.


Із задоволенням діти переглядають книги  з ілюстраціями  Наталії Лопухової.



        Протягом 5 років  майстриня працювала над книгою "Былины Киевской Руси" в перекладі В.Шевчука.  Ілюстрації були представлені на Міжнародній книжковій виставці в Італії, де художниця отримала Почесний диплом (1995р.). Її творчість  гідно оцінили - присвоїли  почесне звання - заслужений художник України.



           Діти  були  в  захваті  від переглянутих картин і  майстриня  запропонувала  в наступну зустріч провести   майстер-клас з живопису для всіх бажаючих .



              Після заходу учні обміняли книги на абонементі і від Н.Лопухової отримали книгу                                  М. Князевич "Чому їжачки колючі?",  казки якої дуже  їм сподобались.  Бібліотека також отримала у подарунок цю захоплюючу збірку казок.




Немає коментарів:

Дописати коментар