понеділок, 12 березня 2018 р.

Шевченківський березень. І день народження Олександра Афанасьєва-Чужбинського 11 березня

В березні традиційно вшановується пам'ять Тараса Григоровича Шевченка.  Запрошуючи до голосних читань користувачів і пропонуючи різні видання, бібліотекарі  9 березня долучились також до вшанування  Пророка і Кобзаря в парку імені Тараса Шевченка, до фотовиставки "Селфі з Кобзарем".

11 березня в будинку-музеї Т. Г. Шевченка відзначили 202-гу річницю від дня народження Олександра Степановича Афанасьєва-Чужбинського. Олена Крушинська дописала на своїй сторінці в мережі facebook: "Сьогодні ж згадали Чужбинського в Києві - неофіційно, в тісному колі, у стінах будиночка, котрий пам'ятає молодих, захоплених своєю справою Чужбинського і Шевченка. Різниця у віці в них була рівно два роки і два дні - от і збігаються тепер шевченківські дні з датою, відомою не всім...."

Нещодавно відбулась презентація "Нарисів Дніпра" і "Нарисів Дністра" О.С. Афанасьєва-Чужбинського послідовницею "етнографа-белетриста" Olena Krushynska в бібліотеці імені Ярослава Мудрого на Ігорівській. Сподіваємось, дуже скоро читатимемо етнографічні записи мандрівника і етнографа в нашій бібліотеці. Слідкуйте за анонсами!   
  

Немає коментарів:

Дописати коментар