вівторок, 26 вересня 2023 р.

УКРАЇНСЬКОМУ НАРОДУ - ЖИТИ, ТВОРИТИ, ЦВІСТИ!


Життя переможе смерть, Україна - загарбника, а література та мистецтво - війну! Наша зброя - слово, пісня, музика.
Україна не просто вистоїть, вона переможе. Вона безсмертна тому, що ніколи не вичерпається людський голос і тому, що за своїм характером, душею український народ творчий та здатний до підтримки, співчуття, непохитності. Обовʼязок творців - доносити це, допомагаючи людям вистояти, зміцнюючи людські серця та роблячи акцент на мужності, честі, надії, світлих почуттях, гордості, самовідданісті - на всьому тому, що утворює славу одвічну.
25 вересня у нашій бібліотеці відбувся поетично - мистецький захід «Українському народу - жити, творити, цвісти!» Захід було організовано для осіб з інвалідністю із Відділення денного перебування з елементами соціально - трудової реабілітації «Трамплін» за участю репера Міха (Marvin Heemeyer), поетеси Поліна Лучко та юних талановитих акторів театру «Зарево», який очолює авторка: Надії Романченко, Марії Клевчук,Ніколь Шундик, Арʼяни Паранюк, Дарʼї Римар, Поліни Глущенко, Єви Перепльотової, Ярини Стародуб, Софії Опанасенко.




У своїй творчості Поліна Лучко акумулює свій біль від війни у римованих рядках, які вже можна називати Поезією Вільних - воєнною лірикою українства 21-го століття.
Раз-по-раз на сцені юні таланти виконували танці та декламували вірші Поліни Лучко. Щиро, від усього серця зізнавались рідній Україні у відданій любові.

Багатоголосим відгомоном полинули у височінь пісні репера Міха із сильними та правдивими текстами, які разом із автором співали усі присутні. Життєдайний гумор автора-виконавця, його сучасна українська пісня та влучне слово зарядили присутніх позитивними емоціями та підняли бойовий дух.
А закінчив творчий вечір флеш-моб «Молодь України».
Захід пройшов цікаво, насичено та ще раз довів: ми не лише сильна, а й талановита нація! І в нашій країні ростуть діти, які всім серцем люблять Україну.

Тож ми продовжуємо тримати культурний фронт, а в бік Перемоги нас спрямовує мистецтво!





Немає коментарів:

Дописати коментар