пʼятниця, 29 вересня 2023 р.

УКРАЇНЦІ: ІСТОРІЯ НЕСКОРЕНИХ!

1 жовтня у християнське свято Покрови
Пресвятої Богородиці українці будуть святкувати День захисників і захисниць України та День
козацтва. Раніше ці свята відзначали 14 жовтня, але згідно з реформою церковного календаря, дата змінилась.
Поєднання цих святкувань - це символічний, непорушний звʼязок багатьох поколінь захисників та захисниць від славетної козацької доби до сучасності. Адже за багатовікову історію українського народу не
один раз його сини та дочки ставали на захист рідної землі. Нині сотні тисяч нащадків козаків продовжують розвивати кращі традиції своїх предків, котрі є для них взірцем доблесті, шляхетності, відданості Вітчизні.
3 давніх-давен Богородиця була
покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Саме на свято Покрови в Україні відбувалась Велика рада, на якій обирали гетьмана і визначали, як козацтву жити далі. Козацтво зіграло важливу роль в утворенні української державності та національної ідеї в суспільстві.
І нині українська армія береже бойові традиції предків. Так, гасло "Слава Україні! - Героям слава!" стало офіційним вітанням українського війська.

День захисників і захисниць України ми відзначаємо як символ нерозривного звʼязку всіх поколінь захисників України, як памʼять про тих, хто в різний час захищав нашу землю від ворога і охороняє її зараз, коли на територіях України йде запекла боротьба за її незалежність і суверенітет.
До цих знаменних дат у нашій бібліотеці розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Українці: історія нескорених».






Дякуємо Захисникам та Захисницям України за відвагу, мужність та за кожен новий день! Ви - щит і міць нашої країни.
Світла памʼять та Слава Героям, які полягли у боротьбі за вільну, незалежну, нескорену Україну в російсько-українській війні!

Нехай Пресвята Богородиця береже Україну під своїм Покровом!

Немає коментарів:

Дописати коментар