четвер, 21 вересня 2023 р.

МИРУ В УКРАЇНІ БУТИ!


Щороку за ініціативи ООН, 21 вересня святкується Міжнародний день миру.
Асамблея заявила, що День миру відзначається, як день глобального припинення вогню і відмови від насильства. У якості емблеми до Міжнародного дня миру використовують зображення білого голуба з оливковою гілкою. Її творцем є Пабло Пікассо. Вперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що проходив у Парижі в 1949 році.
На жаль, сьогоднішній День миру Україна проживає у війні та здригнулась від вранішнього масованого ракетного удару. Для когось мирне життя- це буденність, для українців-це мрія та боротьба за право жити у власній державі, спілкуватись рідною мовою, популяризувати культуру. Сьогодні для України мир - це побороти ворога, відновити кордони країни, жити на рідній землі. Слова Ліни Костенко «Історії ж бо пишуть на столі. Ми ж пишемо кровʼю на своїй землі…» відповідають сьогоденню.

Наша бібліотека продовжує тримати літературно-творчий фронт та презентує книжково-ілюстративну виставку «Миру в Україні бути!», оформлену паперовими голубами миру, на крилах яких кожен охочий може написати свої побажання для України.




Тож нехай побажання, написані дитячими руками та гарячими серцями якнайшвидше здійснюються! Перемоги та мирного неба над нашою рідною Україною! Можливості спокійно вчитись, читати, творити і втілювати в життя свої мрії!


Немає коментарів:

Дописати коментар