вівторок, 9 січня 2024 р.

Є ПРОРОКИ У ВЛАСНІЙ ДЕРЖАВІ... ( До 89-річчя від Дня народження В. Симоненка)

«Можливо, знову загримлять гармати,
І танк зімне пшеницю на лану,
І буде плакать і журитись мати,
Коли сини ітимуть на війну…»

Так, є пророки у власній державі...
З нагоди Дня народження Василя Симоненка у нашій бібліотеці представлено книжкову виставку «На крилах Симоненкового слова…» та проведено літературну годину, на якій діти ознайомились із творчістю поета, його автобіографією, як невідʼємною частиною дисидентського руху України 60-70 років нещодавно минулого століття.




Василь Андрійович Симоненко - український поет і журналіст, діяч українського руху опору, шістдесятник народився 8 січня 1935 року у селі Біївці Полтавської області.
Серед наших легендарних шістдесятників Василь Симоненко займає особливе місце - він і совість, і правда тодішньої і сьогоднішньої України. В нашій історії він залишився ще й вічно молодим, бо пішов у засвіти лишень у 28 років.

Талановитий поет став символом правди і незрадливої любові до України. Незважаючи на різні перепони, заборони на друк його творів, слово поета поширювалося між людьми. Ніяка цензура не могла його зупинити. Любов до Батьківщини - наскрізна тема всієї творчості Василя
Симоненка.

Твори Великого Українця потрібно читати й перечитувати, щоб вчитися на власних помилках й не повторювати їх знову і знову. І за будь-яких обставин триматися однієї із багатьох мудрих настанов нашого поетичного і світоглядного Пророка:«Я ХОЧУ БУТИ ПРАВДІ ВІЧНИМ ДРУГОМ І ВОРОГОМ ОДВІЧНИМ ЗЛУ!»
Василю, нехай славиться на віки імʼя твоє! А ми ж будемо і надалі шанувати та примножувати славу землі нашої!


Немає коментарів:

Дописати коментар