суботу, 20 січня 2024 р.

В ЄДНАННІ СИЛА І МІЦЬ ДЕРЖАВИ!

День соборності України ми відзначатимемо зовсім скоро - 22 січня. До цієї знаменної дати у нашій бібліотеці представлено тематичну книжкову поличку «В єднанні сила і міць держави!».
Цим святом вшановуємо проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 1919 року. Також цього дня згадуємо підписання Четвертого Універсалу Центральної Ради. Це сталося роком раніше - 22 січня 1918 року. Цим документом проголошувалася повна незалежність УНР. Ці події є надзвичайно важливими в історії Української революції 1917-1921 років і загалом історії України ХХ століття.
IV Універсал Української Центральної Ради став логічним етапом складного розвитку українського визвольного руху доби революції.

Нині Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань.
Цілісність буде цілковито відновлена після того, як Україна звільнить усі захоплені території. В сучасному спротиві російській агресії ми довели свою згуртованість і спільне прагнення жити у вільній державі.

Тож Соборність передбачає не лише памʼять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього, як на полі бою, так і в тилу задля незалежної і соборної України.
Єднаймося! Працюємо задля Перемоги! Ми сильні, коли обʼєднані!

Немає коментарів:

Дописати коментар