понеділок, 15 січня 2024 р.

"НЕСКОРЕНИЙ ПроRock. ВАСИЛЬ СИМОНЕНКО"

12 січня у приміщенні київського театру «Сузірʼя» відбувся концерт - презентація альбому «Нескорений ПроRock.Василь Симоненко», створений за ініціативи Громадської Спілки «Музичний Батальйон» у співпраці з українськими музикантами.
«Музичний Батальйон» обʼєднує українських професійних музикантів, поетів та митців, які своїми піснями та
полум'яним словом з 2014 року
підтримують бійців Збройних сил України та добровольчих батальйонів.
Водночас із цим Музбат ширить сучасну українську культуру та пісню серед молоді. Обʼєднання також сприяє видавництву з доброчинною
метою аудіо CD-збірок, друкованих музичних збірок та великих співаників як автентичного українського фольклору, так і якісної сучасної естрадної української пісні.

Ведучі концерту - заслужений артист, молодший лейтинант Дмитро Лінартович, письменниця й радіожурналістка Олена Гусейнова, відомі та молоді виконавці вшанували пам’ять українського поета - шестидесятника В. Симоненка у віршах та піснях та презентували альбом «Нескорений ПроRock. Василь Симоненко». Зараз як ніколи важливо підсилювати і укріплювати внутрішні опори. Творчість Василя Симоненка - це і є справжня українська культура, це і є мистецький та ідеологічний код, який сьогодні дає нам сили бути незламними та доводить те, що ми сильні, світлі, непереможні.

"Нескорений ПроRock" - це серія альбомів пісень на вірші видатних українських поетів, таких як Василь Стус, Тарас Шевченко, Олена Теліга, Василь Симоненко. Щоразу провідні українські музиканти створюють цілісний повноформатний альбом на вірші окремого знакового поета.

Нашій бібліотеці ім. В.Симоненка було приємно розділити з присутніми презентаційну подію, а також ми раді були внести свій невеличкий вклад до збору коштів на дрони.

Дякуємо Музичний Батальйон, Irina Butko за цінні дарунки бібліотеці - листівки, календарі, конверти, марки (тираж випуску лімітований) із зображенням Великого Поета - Василя Симоненка. Шануємо, популяризуємо та зберігаємо свідчення української історії та культури!
Прослухати пісні з альбому «Нескорений ПроRock. Василь Симоненко» можна на YouTube каналі «Музичного Батальйону» за посиланням:


Гартуємо дух, зцілюємо душі та вплітаємо творчість поетів-класиків у канву сучасного аудіопростору разом!

Немає коментарів:

Дописати коментар