суботу, 20 січня 2024 р.

ІРИНА ВЛАСЕНКО: КНИЖКОВІ ПОДАРУНКИ ВІД АВТОРА.

Чудовим зимовим подарунком для нашої бібліотеки в рамках проєкту "Українські письменники - дітям" стали книги ІРИНИ ВЛАСЕНКО - української письменниці, неодноразової дипломантки «Коронації слова», лауреатки Державної премії ім. М. В. Гоголя, переможниці шостого Всеукраїнського конкурсу ім. Григора Тютюнника.
У творчому доробку письменниці романи, книги у жанрі белетризованої біографії, оповідання у колективних збірках та журнальних виданнях.

Так, у 2009 році сучасний міський роман «Синдром зародка», який піднімає гострі соціально-психологічні проблеми сучасності, зокрема абортів і покинутих дітей, потрапив у фінал конкурсу "Євроформат-2009".

У 2017 році рукопис роману «Чужі скарби» отримав Спеціальну відзнаку за розкриття суспільної проблеми від Київського університету імені Б.Грінченка на «Коронації слова». Питання пошуку української ідентичності, якому присвячено більшу частину оповіді, стало темою наукового дослідження у колективній монографії кафедри української літератури та кафедри світової літератури Інституту філології Київського університету імені Бориса Грінченка.

У 2020 році у видавництві «Кондор вийшов роман «Квітка з Манхеттена», присвячений американський співачці з українським корінням Квітці Цісик.

У 2020 році видавництвом «Фоліо» була започаткована серія "Мистецькі біографії". Це белетризовані біографії відомих українських митців, спроба художньо переосмислити життя відомих особистостей. У своїх книгах Ірина Власенко використовує документальні свідчення сучасників і дослідників, вказує джерела інформації, в діалогах використовує реальні зафіксовані письмові фрази відомих людей. Тому біографії виходять максимально наближеними до реальності. В серії "Мистецькі біографії" вже написано 5 книжок: «Квітка», «Саша», «Утікач Тодось», «Симон»( про шанованого нашою бібліотекою Василя Симоненка) і «Хвиля».

В 2023 році за роман "Глибокі ріки течуть нечутно" письменниця отримала диплом переможця шостого Всеукраїнського літературного конкурсу ім. Григора Тютюнника у номінації "Проза".

Тож, колектив нашої бібліотеки та її користувачі висловлюють щиру дяку пані Ірині за тепле серце та якісне поповнення нашого книжкового фонду. Подібна увага до бібліотеки радує та надихає на нові звершення. Впевнені, вдячні шанувальники книги отримають справжнє свято спілкування з книжковими новинками -
неперевершеним таїнством пізнання
нового, цікавого та корисного.
Від усієї душі зичимо Ірині Власенко натхнення та звершення усіх творчих планів заради світлого майбутнього України!

Тримаємо книжкові сили України разом!
Запрошуємо бажаючих на книжкові новинки!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар