четвер, 15 лютого 2024 р.

БІБЛІОТЕЦІ З ЛЮБОВ'Ю...

З тих пір, як люди навчилися писати, мудрість вони довірили книгам…

14 лютого щороку увесь світ святкує не лише День усіх закоханих, а й Міжнародний день книгодарування (Book Giving Day). Головна ідея свята - надихати людей у всьому світі дарувати гарні книги та показувати, що книга залишається актуальним подарунком і не втрачає своєї цінності, навіть у вік технологій.

Започаткувала цей День засновниця сайту дитячої книги американка Еммі Бродмур. Якось один із її трьох синів здивувався, чому в календарі немає дня, призначеного для дарування книжок один одному. Так, завдяки
дитячій цікавості зародилася ініціатива. Еммі підтримали родичі, знайомі, колеги, друзі з соціальних мереж. І вже невдовзі добра справа розійшлася по світу. В Україні вона теж прижилася.

У середньовіччі вважалося, що людина, яка передала в монастир такий цінний дар, як книга, зберігає про себе памʼять у нащадків, що надзвичайно важливо в усі часи, забезпечує порятунок своєї душі. Уміння віддавати, дарувати свідчить про щедрість душі.

З огляду на це, можна впевнено зазначити, що наша бібліотека має найчуйніших та найдобріших відвідувачів, які дарують нам книги та автори, від яких ми отримуємо книги з автографами у дарунок.

До Дня дарування книг у нашій бібліотеці представлено книжкову виставку «Бібліотеці від автора з любовʼю» та постійно діюча виставка «Увага! Буккросинг! Візьми - якщо хочеш, віддай - якщо зможеш!»
Шановні автори, користувачі, відвідувачі, і всі-всі, хто дарував і дарує книги для поповнення фонду нашої книгозбірні! Ми невимовно вдячні вам за щедрість і увагу до бібліотеки! Ми памʼятаємо кожного з вас, відображаємо інформацію про вас, дбайливо зберігаємо та всебічно популяризуємо подаровані вами видання!
Даруйте книгу з любов'ю. Можливо, подарована вами книга, стане для когось джерелом натхнення, яскравих
емоцій та заспокоїть душу від тривожного сьогодення.

Немає коментарів:

Дописати коментар