середу, 21 лютого 2024 р.

УКРАЇНА ПОЧИНАЄТЬСЯ З МОВИ!

Сила слова безмежна!
Дехто вважає мову лише засобом порозуміння між людьми, насправді ж цим не вичерпується її значення. У мові нація закодовує всю свою історію, досвід, здобутки культури, духовну самобутність. У кожного народу є своя мова, і вона для нього - найрідніша. А для нас найдорожчою є наша поетична, пісенна, щира, добра і натхненна українська мова.

Рідне слово — це найдорожчий скарб людини. Цю думку неодноразово підкреслювали відомі українські культурні діячі. Так, Панас Мирний стверджував, що найбільше і найдорожче добро в кожного народу — це його мова, ота жива схованка живого духу, багата скарбниця, в якій народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, почування. Володимир Самійленко назвав українську мову «діамантом дорогим», Дмитро Білоус - «дивом калиновим», а Володимир Сосюра — «мовою соловʼїною». Максим Рильський підкреслив, що українська мова - це життя духовного основа.

До Міжнародного Дня рідної мови у нашій бібліотеці розгорнуто книжкову виставку «Україна починається з мови!», яка знайомить з походженням української мови, з творами чудових українських письменників, з народною мудрістю в українському слові, з добрими помічниками - словниками та довідниками.
«Берегти її, плекати

Буду всюди й повсякчас,

Бо ж єдина — так, як мати,

Мова в кожного із нас!»

Немає коментарів:

Дописати коментар