середу, 16 листопада 2016 р.

Щебечемо українською

Понад землею материнською
птахи співають українською,
щоб мову пташенята знали,
щоб українською співали,
щороку з вирію верталися
та з Україною віталися! 
                   Богдан Стельмах



10 листопада на знайомство з бібліотекою завітали учні 1-го класу медичної гімназії №33. Дізналися, що таке бібліотека, формуляр,  яким чином можна брати книги і журнали додому. що можна робити в бібліотеці, і власне чому в бібліотеці цікаво.

Бібліотекарі познайомили юних користувачів з сучасною періодикою для дітей і розповіли, що перші українські часописи для дітей з'явились більше ста років тому. Це "Дзвінок", який виходив у Львові, і "Молода Україна" в Києві; останній створювався зовсім поруч на нашій вулиці, і видавала цей журнал своїм коштом письменниця, перекладач, етнограф Олена Пчілка, мати Лесі Українки. Видавництво "Веселка" зібрало найкращі вірші, казки, оповідання, вірші загадки, приповідки з тих давніх видань і перевидало їх у вигляді збірок, які також завжди можна взяти в нашій бібліотеці.

Першокласникам запропонували віднайти в будь-якому журналі красиве українське слово і промовити його так, як щебече пташка, -- українською! Потім з'явились паперові пташки, які защебетали красивими словами і фразами і полетіли до своїх маленьких чарівників.

Немає коментарів:

Дописати коментар