вівторок, 15 листопада 2016 р.

Навіщо бібліотекарі ходять на книжкові виставки?

Навіщо бібліотекарі ходять на книжкові виставки, зокрема на "Медвін: Книжковий світ"?
Хіба своїх книжок мало, або вже все перечитано у книгозбірнях? Ні.

Бібліотекарі ходять за книгами і журналами, знайомитись і спілкуватись з авторами, видавцями і колегами (бібліотекарями із зовсім різних бібліотек) для того, щоб

якомога швидше книжкові новинки опинялись на бібліотечній полиці;

автори, видавці та читачі зустрічались в бібліотеці,

читати було приємно всім зацікавленим особам)).


Так, Аркадій Музичук порадував новими виданнями книжечок для найменших, зокрема "По колу веселі летять каруселі. Згадки" і розказав про робочі варіанти нової книжки, яку вже дуже скоро презентуватиме в нашій бібліотеці.












 Анатолій Грищук, крім яскравих видань для дітей, зокрема "Сонячний зайчик", "Черепашка Дейзі", зацікавив змістовним і цікавим виданням "Вклонімося доземно українському солдату".



Знайоме і улюблене видавництво періодичних видань для дітей 1-12 років "Мамине сонечко", видання якого частково передплачує бібліотека, вкотре стає в нагоді з бідь-якого бібліотечного приводу -- чи то виставку оформити, чи провести бібліотечний урок, чи погратися з дітьми й змайструвати саморобки. "Героям слава! Розповіді для дітей про героїв фронту і тилу" -- дві збірки, в художніх текстах яких є повага до сучасних героїв України і захоплення їхньою боротьбою.

Наступного 2017-го року наша бібліотека відзначатиме 65-річчя від дня заснування і 55-річчя першої і єдиної прижиттєвої збірки поезії Василя Симоненка "Тиша і грім" (1962 р.). Тож продовжуємо збирати Симоненкове слово у різноманітних виданнях і запрошувати поетів та письменників, творчість яких пов'язана з іменем поета, чиє ім'я носить наша бібліотека. Наші знахідки: Симоненко Василь. Вибрані твори видавництва "Смолоскип"; УКРАЇНСЬКА ЛІТЕРАТУРА ДЛЯ ДІТЕЙ. Хрестоматія видавництва "Академія".  Тож завітайте до бібліотеки та поцікавтесь!

**************
Запрошення на наступний Київський міжнародний книжковий ярмарок "МЕДВІН: Книжкова коляда" 23-25 грудня 2016р. вже чекають на Вас в бібліотеці!

Немає коментарів:

Дописати коментар