середу, 3 квітня 2019 р.

Українські письменники — дітям, або про дитячі книги, авторів і маленьких читачів

До Всеукраїнського тижня дитячого читання, який дитячі бібліотеки України проводять щороку у дні весняних канікул та в рамках бібліотечного проекту "Українські письменники — дітям!" бібліотека долучається до голосних читань і спонукає читати більше, закликаючи книжкову весну)).

Так, слухали поезію і авторську музику, підспівувавали веснянкам на сопілці Олесі Сінчук. Композитор, співачка, піаністка, поетеса, художник-графік, член Національної Ліги українських композиторів, Національної спілки письменників України, Національної спілки театральних діячів України Олеся Сінчук стала лауреатом ІХ Всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв та п'єс "Коронація слова" і підписала читачам бібліотеки свою щойно видруковану книгу "Сонячна зустріч"








Коріння роду

Душа єдина в сонця і краплини...
Зростає світ з маленької зернини...
у кожному із нас миттєва й вічна
Розсипалась дзвінка душа космічна...

Олеся Сінчук






В Міжнародний день дитячої книги завідуюча бібліотеки Тетяна Серебреннікова розмірковувала про маленьких читачів бібліотек, сучасних письменників, які пишуть для дітей, живих сучасних бібліотекарів на радіо "Голос столиці" 106fm.



На запрошення секретаря Національної спілки письменників України Тетяна Винник бібліотекарі Серебреннікова Т. І. та Малецька Л.І. начитували вголос дітям уривки сучасних улюблених і найбільш читаних книг в Будинку Письменника.





Оксана Кротюк з книгою "Прилетіла пташечка" завітала в школу №92 імені Івана Франка, де бібліотекарі організували творчо-поетичну зустріч учнів 2-А і 3-А класів з сучасним українським автором.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар