понеділок, 12 жовтня 2020 р.

Літературна премія «Літературний Олімп». Видавничому дому "АДЕФ-Україна" - 25!

10 жовтня 2020 року на честь ювілею видавничого дому «АДЕФ-Україна» відбулася перша літературна премія «Літературний Олімп». Метою премії стала необхідність оцінити здобутки та гідно вшанувати кращих авторів видавництва, відзначити їх внесок та вплив на формування літературного та читацького простору України. Премія започаткована з нагоди ювілею видавничого дому «АДЕФ-Україна», а саме 25-річчя. 25 років видавництво не просто видає книги, а працює з кращими авторами України в різних жанрах.


Завідувачка бібліотекою Тетяна Серебреннікова стала лауреатом премії "Літературний Олімп" в номінації "За збереження національних традицій" за книгу "Український народний орнамент Ольги Петрівни Косач". Книгу, яка стала результатом багаторічного  проекту «Вишивка етнографічна:«Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев, 1876», присвяченому одній єдиній книзі і реалізованого громадою вишивальниць переважно на базі публічних бібліотек України.

Премію вручали в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого. 

 


Більше інформації на ресурсах організаторів та партнерів заходу

1 коментар:

  1. Щиро вітаємо свою колегу, завідувача бібліотеки ім. В.Симоненка Тетяну Серебреннікову та всіх причетних з високою нагородою і перемогою! Зичимо нових звитяг і успіхів у подальшій діяльності у розбудові українських традицій та української культури. З повагою - колектив Бібліотеки №15 для дітей ЦБС Голосіївського району.

    ВідповістиВидалити