суботу, 14 травня 2022 р.

Буча в культурі та історії. Кінофільми Ліни Агаркової

12 квітня дивились фільм Ліни Агаркової про Бучу початку ХХ ст - місце відпочинку київської інтелігенції. Згадували чудову забудову і улюблені сучасної Київщини до початку війни. І вже потім ділились, хто, де і як з присутніх переживав лютневі та березневі дні в Ірпіні і Бучі, і яке це щастя спілкуватись наживо в бібліотеці тут і зараз.
Кінохроніки і кадри 2011-го року назавжди в історії історій, якої вже не буде. Прізвища і постаті, які за два місяці відійшли в далеке минуле, а вся пам'ять понівечена і зруйнованаю. Каталоги парків та квіткових виставок в них, програми дитячих фестивалів теж стерла в попіл війна. Але є те, що рухає нас в майбутнє - те, що ми робимо зараз кожен на своєму місці - утверджуєм і продовжуєм Україну.
Дякуємо бібліотекарям, колегам Зої Логвинеко, Інні Труфановій, Тетяні Скирді, Раїсі Кайдаш, а також Жоржу Шанаєву за зустріч і тепле спілкування.



 

 
Тепер  про Бучу, Ірпінь, Приірпіння складаються героїчні збірки та поминальні трактати. Але віримо, що життя в містах і селах Київщини відродиться в найкращому вигляді: в парках так само буятиме природа, дивуватиме ландшафтний дизайн, відкриті літні вечори збиратимуть поціновучів мистецтва, а діти галасуватимуть на майданчиках.

Немає коментарів:

Дописати коментар