четвер, 19 травня 2022 р.

"Подорожуємо Європою гарними книжками"

"Подорожуємо Європою гарними книжками" - саме таку назву має огляд трьох книг - новинок, які ми отримали за "Програмою поповнення бібліотечних фондів" від Український інститут книги 2021.

Як відомо, 21 травня  2022 року весь світ відзначатиме День Європи. І в зв'яку з повнонамаштабною війною росії проти України і силою, витяжністю духу української нації в боротьбі проти загарбника, все більше людей в цікавляться Україною, і чому так історично склалося, що Україна - справді вагома частина Європи, носій її кращих цінностей, історичного спадку і теперішньої звитяжної боротьби за майбутнє Європи і світу.

 
"Україна - європейська країна" - видання для дітей молодшого та середнього шкільного віку. Побачило світ у видавництві "Балтія-Друк", 2021.  Автор Юлія Ференцева запрошує  юних українців у подорож Україною, для того, щою дізнатися більше і розповісти своїм європейським друзям більше про нашу Батьківщину. І нам є чим їх здивувати. Так, юні французи із задоволенням послухають розповідь про короля Данила, данські ситачі будуть здивовані тим, що біля українських берегів можна зустріти тюленів, маленьких британців зацікавлять пригоди запорізьких козаків, а історія про місто Кам'янець на скелястому острові захопить малих українців.

"Вулиця: прогулянки по наймальовничишіх вулицях всього світу" - перекладене з каталонської літературно-художнє видання Мія Кассані і Агусті Соуса. Вийшло друком у "Видавництві Старого Лева", 2021. На сторінках цієї книги можна опинитися в найвідоміших туристичних місцях світу, по яких ходять найбільше людей в Європі . Наприклад, Ріджент-стріт в Лондоні (Сполучене Королівство Великобританії),  Розенграхт в Амстердамі (Нідерланди), площа Ринок у Львові (Україна) та ін.

"У міста є я" - популярне видання з серії "Дитяча полиця" видавництва "Книголав", 2021. Автор Ірина Озимок розповідає про те, як живе місто, і як кожен мешканець може його покращити чи пошкодити. Як можна легко економити воду і тепло, створювати менше сміття, менше забруднювати навколишній простір, допомагати тим, хто цього потребує: людям з інвалідністю, літнім мешканцям тощо.

Абсолютно європейські цінності, абсолютні європеці ми, українці, і багато в чому маємо багато переваг та чеснот серед сім'ї європейських країн.



Немає коментарів:

Дописати коментар