субота, 21 жовтня 2023 р.

ГАРБУЗОВІ ГОСТИНИ


26 жовтня - День гарбуза. Найбільше це свято популярне в США, але щороку поширюється світом. Головна мета святкового дня - інформувати людей про цілющі властивості цього продукту та його цінність для організму.

Україну неможливо уявити без гарбузів. Його можна сміливо назвати одним з атрибутів осені. Гарбуз - це джерело вітамінів та мінералів, корисних для нашого організму. Він же і герой містичного свята Гелловін, яке так швидко увірвалося з-за кордону у наше життя. Хоч Гелловін і не наше свято, проте любов до гарбузів варто плекати.

20 жовтня у приміщенні Центру комплексної реабілітації інвалідів «Трамплін» для вихованців закладу колективом нашої бібліотеки було проведено захід «Гарбузові гостини». Ми розповіли про традиції, повʼязані із святкуванням дня гарбуза у світі, познайомили присутніх з гарбузовими рекордами і багатою палітрою використання гарбуза у побуті. Присутні приймали активну участь у вікторині від «Гарбузенка», з натхненням працювали над створенням гарбузів з паперу у нашому майстер - класі «Дружні посиденьки - гарбузові витребеньки» та позували зі своїми паперовими шедеврами у гарбузовій фотосесії.










Тож яскраво - рудому, помаранчевому, смачному і корисному чуду природи ми сміливо надали Титулу короля Осені.
Ділимось із вами яскравими гарбузовими емоціями та не відмовляємось від скарбниці вітамінів, мінералів, мікроелементів, захованих в помаранчевій оболонці, в якій наче сховалось сонце!



Немає коментарів:

Дописати коментар