вівторок, 11 жовтня 2016 р.

Екскурсія до музею: минуле школи імені Івана Франка і сучасність на крилах ангелів

5 жовтня в рамках співпраці "бібліотека-музей" відбулась екскурсія до Національного музею літератури України. Юні читачі, учні 1-А класу спеціалізованої школи №92 імені Івана Франка завітали до колишньої Колегії Галаганів, і якому знаходилась школа до 1976 року.
Заступник генерального директора музею з науково-освітньої роботи Раїса Сеннікова  пояснила дітям різницю між призначенням музею і бібліотеки: в одному книги зберігають, в іншому -- користуються. Говорили про школу, до якої ходили бабусі теперішніх першачків, про її історію -- започаткування Колегії Павла Галагана та її відомих вихованців і викладачів. Про ті дні і події, які пов'язують постать Івана Франка з цим місцем: бібліотеку, каплицю, де Іван Франко вінчався з Ольгою Хоружинською, літературну експозицію та стародруки. Розглядали галаганівський вертеп, завітали на виставку "Народні витоки Поділля" та до зали ангелів "Музей на крилах".
На згадку про зустріч бібліотекар Тетяна Серебреннікова подарувала музею книгу "Франко від А до Я" Видавництва Старого Лева, яку привезла з Львівського форуму видавців.
.


Немає коментарів:

Дописати коментар