пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

Війні немає забуття

   До Дня визволення України від фашистських загарбників 27 жовтня в бібліотеці відбулась тематична  зустріч з учнями 4-го класу спеціалізованої школи № 44 з поглибленим вивченням англійської мови і класним керівником Оксаною Миколаївною Овчаренко. 

Бібліотекарі розказали юним читачам про події більш, ніж 70-річної давнини. Розказали про те, що на книжковій полиці бібліотеки зібрані книги, які написані очевидцями, істориками, професійними письменниками. 

Багато документальних фільмів про ті дні і події є в широкому доступі в мережі інтернет і на цифрових носіях. А запропонували школярам подивиться буктрейлер -- невеличкий відеофільм про рукотворну книгу, створену такими самими школярами про пра- і прапрадідусів і бабусь, які були свідками і учасниками, дітьми Другої світової війни.
   
Буктрейлер. Рукописна книга "Війні немає забуття". Хмельницька обласна бібліотека для дітей ім. Т.Г.Шевченка 

Далі розмовляли про листування на фронті. Як відомо, найпоширенішими були листи-трикутники, і школярам запропонували поскладати їх власноруч. Поговорили про листівки часів війні. І продемонстрували сучасні листівки з фронтовими листами відомої фотохудожниці Євгенії Лакосник.


Складені листи вирішили підписати для сучасних воїнів, а саме жінок, які сьогодні захищають Україну на Сході нашої держави. Ці листи будуть передані Всеукраїнській громадській організації "Українська жіноча варта" uzv.org.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар