середу, 26 жовтня 2016 р.

"Найвірніші" друзі, книги та читачі Марії Морозенко

В рамках бібліотечного проекту "Українські письменники -- дітям" 25 жовтня відбулась зустріч з талановитою українською поетесою та прозаїком, членом Національної спілки письменників України, літературним редактором, керівником культурологічної студії «Духовність української родини» при Національному музеї літератури України Марією Морозенко. Учням 5-го класу школи № 44 з поглибленим вивченням англійської мови автор представила свої книги -- вже відомі й наявні в бібліотечному фонді "Іван Сірко -- великий характерник" і "Іван Сірко -- славетний кошовий" та свою нову книгу -- збірку оповідей про собак "Найвірніші".

Простими і зрозумілими словами Марія Морозенко розказала про життя видатного українця і славетного характерника Івана Сірка, котрий, долаючи випробовування долі, лише набував сили, і все життя присвятив тому, щоб не завдати шкоди своїй країні.

Про найвірніших чотирилапих друзів людини -- собак -- автором складена неймовірно зворушлива збірка історій. "Найвірніших" діти читали вголос, затамувавши подих від поведінки собаки Сєвки в післявоєнному Севастополі, відданості якої господині нема меж і перешкод. Дуже приємним є те, що в книзі є місце для особистих історій читача, а також відомі висловлюваня про собак.

А ще юні користувачі бібліотеки пізнали автора за книжечками, які вони знають змалечку -- збірками "Хто це?", "Що це?" та за улюбленими журналами "Малятко" та "Пізнайко".

Слідкувати за літературною діяльністю та активним громадським життям Марії Морозенко можна на сторінці у facebook.

Немає коментарів:

Дописати коментар