вівторок, 15 листопада 2016 р.

Відкриті літературні читання в Національному музеї літератури України

9 листопада в Національному музеї літератури України відбулись Відкриті літературні читання на підтримку рідної мови. Наша бібліотека відгукнулась на запрошення і підтримала акцію українським словом і книгами для бібліотек Краматорська і Слов'янська. Організатор  акції -- відома українська дитяча письменниця Марія Морозенко -- подякувала всім учасникам акції на сторінці у facebook:
 


"Друзі, вітаю з Днем української писемності та мови! Сьогодні в Національному музеї літератури ми читали улюблені вірші та слухали чудових авторів.Спасибі усім учасникам: Оксані Хлоп'ячій, Насті Алєксєєвій, Ганні Ручай, Тамарі Сидоренко, Валерії Зоріній, Олександрі Єрмоленко, Артему Маткарімову, Іллі Харламову, Оксані Давидовій... Дякуємо Наталі Марченко за заклик до акції збору книг для бібліотек Краматорська та Слов'янська. Разом ми зібрали більше півсотні книг. Спасибі Ганні Ручай, яка передала у бібліотеки Сходу власні книги "Школа №13", "Іван Мазепа", збірник «Поетична топоніміка» (у збірнику представлено вірші 77 авторів) та книгу Ксенії Ковальської «Канікули прибульців із Салатти», інші видання. Чудову добірку книг українських авторів та словник передала столична бібліотека ім. В. Симоненка для дітей Голосіївського району.  
Авторські книги для дітей та мам надала Ольга Масалітіна. Поповнили бібліотечку книжкову: Олекса Палійчук, Тетяна Майданович, Тетяна Собеська, Тамара Альохіна. А от Наталя Куліш передала журнали-місячники українців Румунії. Спасибі усім!!! Дякую ВПУ №33 за участь у заході, столичній гімназії №39, Національному музею літератури України за гостинну затишну атмосферу, а науковцю Оксані Твердохліб за спільне проведення літературної акції, Юлії Капшученко - за анонс події. Усім світлих погідних днів осені."

Немає коментарів:

Дописати коментар