суботу, 4 березня 2017 р.

"Дні котів" у бібліотеці

Анонсований Всесвітній день котів у бібліотеці з успіхом тривав 1, 2 і 3 березня, і, вочевидь, буде продовжуватись далі.

В середу, 1 березня, вивчали "мурмурнявську мову" учні 1-го класу спеціалізованої школи №112 ім.Т.Шевченка. Дізнались, що представники котячого роду можуть робити близько 100 різноманітних звуків, тоді як собаки лише 10. І те, що коти ніколи не нявкають один з одним. Цей звук – спеціально для людей. Про популярні та рідкісні породи свійських котів і про життя котів в дикій природі дізнавались з науково-популярних журналів, а ще читали "улюблене з котячого", гралися та розмальовували котів як людей, і "домальовували" їм характер та рід занять.



Кіт Грамотій

Прочитав у книзі кіт,
Що мишей ловити слід.
Бачить – скаче сіромаха.
Кіт накинувся з розмаху
І подумав:
«Я ж не знаю,
Як хапать,
З якого краю –
Од хвоста чи з голови».
Муркнув:
- Мишко , поживи
Поки що,
Я дочитаю –
Як ловить, з якого краю.

Платон Воронько
До уваги наших користувачів  -- велика кількість книжок та журналів, загадок, розмальовок, поезій та пісень про котиків. І розмова про те, що означає приказка  "жити як кіт з собакою".

3 березня учні 2-го класу НВК "Славута" розповідали свої історії про котиків, дізнались про Дім-музей Ернеста Хемінгуея на острові Кі-Уест, де живуть близько пів-сотні  особливих котів, які є національним надбанням Америки і офіційно охороняються законом... Співали колискові, читали вірші та згадували кумедні історії про котів, назви казок та книжок, де головними героями є вусаті та хвостаті. 




Найрозумніші знавці котячої природи, звичок та обізнані з літературі про котиків отримали призи і відзнаки, теж "котячі" -- закладки, шоколадки та фотолистівки знаної київської мисткині Євгенії Лакосник

Немає коментарів:

Дописати коментар