суботу, 4 березня 2017 р.

Дитячі письменники йдуть до читача у бібліотеки

2 березня Марія Морозенко провела засідання Творчого об’єднання дитячих письменників Київської організації Національної спілки письменників України. Говорили про заходи із промоції читання в публічних бібліотеках міста, про пропозиції столичних бібліотек для авторів, висловлювали побажання щодо співпраці й обговорювали можливість створення Збірника творів київських авторів (тексти) і читачів бібліотек (ілюстрації).

Марія Морозенко дописала про зустріч на своїй сторінці у мережі facebook:
"Ну от і відбулось наше чергове робоче засідання. У Спілці холодно, а нам, як на мене, у спілкуванні було тепло, а часом навіть і гаряче. Отже, працюємо! Такі повідомлення отримую приватно і публічно вже сьогодні, після учорашнього нашого спілкування. Дякую всім за участь у вечірньому обговоренні проектів Творчого об'єднання дитячих письменників. Спасибі вам: Наталя Марченко, Наталка Поклад, Оксана Кротюк, Тетяна Винник, Тетяна Майданович, Катерина Єгорушкіна, Олена Осмоловська, Валентина Козак, Оксана Давидова, Станіслав Бондаренко; Шамаріна Т.В. (Національна бібліотека України для дітей), Енгибарян Саломе, Виноградова Наталя (Центральна бібліотека ім. Т.Г.Шевченка для дітей м. Києва), Ткач С.В., Острікова Н.В., Ткаченко П.Д., Кісиєнкова К.Ю., Литвин О.М (Київська обласна бібліотека для дітей), Серебреннікова Т.І., Малецька Л.І. (бібліотека ім. В. Симоненка для дітей ЦБС Голосіївського району міста Києва), Мусієнко Т.М. (бібліотека імені О.Грибоєдова ЦБС Подільського району міста Києва), Жарова Л.Б. (бібліотека імені О.Копиленка ЦБС Подільського району міста Києва), Тарасюк К.М. (ЦБС Деснянського району), Путята Є.В. (бібліотека імені Ю. Гагаріна для дітей Деснянської ЦБС), Кузнецова О.П. (ЦБС Солом’янського району), Вакуленко О.В. (бібліотека імені Івана Світличного для дітей ЦБС Солом’янського району), Гарбар Л.А. (бібліотека імені Наталі Забіли для дітей ЦБС Голосіївського району міста Києва), Лапада М.Х. (бібліотека ім. О.С.Пушкіна ЦБС Оболонського району м. Києва), Цицарєва Н.В. (бібліотека №8 для дітей ЦБС Печерського району м. Києва), Мальгінова Л.П. (Бібліотека імені Валі Котика для дітей Подільського району м. Києва). Рухаємось далі! Про реальне втілення задумів писатиму тут і приватно. Гарних і погідних днів весни."


Тішить, що сучасні дитячі письменники не тільки пишуть, а й активно спілкуються з бібліотекарями і читачами, і зустрічі з авторами в нашій бібліотеці в рамках бібліотечного проекту "Українські письменники -- дітям" підтверджуть цей факт. І діти просять книгу автора, якого знають і з яким спілкувались наживо,  все частіше. Сучасна українська література для дітей має майбутнє, бо формує сучасне -- смаки молоді!

Немає коментарів:

Дописати коментар