середу, 15 квітня 2020 р.

Курс “Альтернативна та додаткова комунікації. Можливості для терапії та соціальної інтеграції людей з розладами спектра аутизму і порушеннями мовлення”

 
Колектив бібліотеки, знаходячись вимушено на віддаленій роботі, повсякчас підвищує свою кваліфікацію та вдосконалює професійні навички. Так, зараз бібліотекарі навчаються на курсі “Альтернативна та додаткова комунікації. Можливості для терапії та соціальної інтеграції людей з розладами спектра аутизму і порушеннями мовлення”.
 



Першим відгуком бібліотекаря Антоніни Чух стало: "Альтернативна та додаткова комунікація, на мій погляд, – це потужний інструмент для порозуміння між людьми залежно від їх фізичного, психологічного, психічного стану. Для когось це єдиний засіб для спілкування, розуміння себе та оточуючих."

Бібліограф Лариса Фоміна: "Все частіше бібліотекарі, які виходять за межі праці лише з фондом і документообігом, стають саме тими комунікаторами, які адаптують людей з особливими потребами до світу культури та соціальної активності. Збільшується кількість таких користувачів щороку. На виконання планової та звітної документації такі курси, як цей, дають можливість збалансувати навантаження бібліотекаря і розподілити сили на різних ділянках роботи в рамках посадових обов'язків і поза ними. Це дуже потрібно нам, щоб працювати з різними запитами користувачів!"

Немає коментарів:

Дописати коментар