суботу, 26 серпня 2023 р.

ТРИМАЄМО КНИЖКОВІ СИЛИ УКРАЇНИ!


Настаріша міська муніципальна книгарня «Сяйво книги» збирає російськомовні видання для потреб Збройних Сил України.
З початком повномасштабного вторгнення чимало українців провели ревізію власних поглядів та вилучили ворожу літературу зі своїх домашніх бібліотек. Лише за літо 2022 року книгарня зібрала 70 тонн російськомовних книг для подальшої їх переробки. За кошти з перероблення було куплено автомобілі пікапи, а також тактичні засоби для наших захисників.

До акції зі збору російської літератури долучились і користувачі нашої бібліотеки, які захотіли позбутися домашніх книг, що нагадують їм про ворога.




Тож позбуваємось «літературного агресора» і приносимо користь задля Перемоги!

Разом переможемо на всіх фронтах! Будьмо за Україну у всьому!


1 коментар:

  1. Що то за українці, в домашніх бібліотеках яких зберігалася "ворожа література"? Вони що, тримали в себе твори Дугіна, Лимонова, Прилєпіна ? Давайте визначимося з термінологією. Називати "ворожою літературою" та "літературним агресором" твори О. Гріна, О. Купріна, В. Короленка, А. Чехова недоречно і нерозумно.
    Російська мова сьогодні дійсно подразник, та не треба уподібнюватися до тих, хто в свій час знищував М. Зерова, М. Драй-Хмару, Г. Косинку, Л. Курбаса - українців та їхні твори. І до тих, хто в наш час знищив українську бібліотеку в москві.
    Твори німецьких письменників ми читаємо і зараз, але це не означає, що ми забули про Другу світову війну.

    ВідповістиВидалити