четвер, 7 грудня 2023 р.

НАЙКРАЩИЙ ПОДАРУНОК - ЦЕ КНИГА!


«Найкращий подарунок - це книга» - цей вислів відомий всім, а особливо він зрозумілий і вшанований в бібліотеці. Новій книзі тут раді і читачі, і працівники.

У день Святого Миколая та у Національний тиждень читання наша бібліотека подарувала книги бібліотеці у Посад - Покровському, що на Херсонщині.

Це село довгий час перебувало на лінії зіткнення. У Посад-Покровському пошкоджено 99% будинків, половину з яких зруйновано повністю. Серед них -
будинок культури, в якому знаходилася
бібліотека, що до війни налічувала 13 тисяч книг. Після російських обстрілів практично нічого з фондів не вціліло.

Ми раді поділитись літературними скарбами, серед яких є твори сучасних українських та зарубіжних авторів з актуальними темами сьогодення.

А саме, збіркою німецько - українських віршів «Життя під час війни. Leben in Zeiten des Krieges», виданою в рамках руху «Єдині», що покликаний зміцнювати і закріплювати українську мову, культуру та ідентичність в українському суспільстві. Автор книги- доктор економічних наук - Stephan Fahr, бельгієць за національністю, що переймається долею українського народу. А також книгою ««Позитивні сценарії розвитку України. Роздуми сучасників» - автор якої письменниця та журналістка Miroslava Makarevich, співавтори: екс-мер Києва-Леонід Косаківський, визначні художники України-Ольга Петрова, Анатолій Криволап та інші.

Читання є важливим у час миру і добробуту, але ще важливішим - у часи випробувань, які випали на нашу долю через війну. Книжки можуть стати нашим захистом і нашою зброєю, друзями і порадниками, вчителями і лікарями. Читання важливих книжок сприяє єднанню українського народу, формуванню нашої ідентичності, збереженню культурно-мовної спадщини держави.

Кожна подарована книга постраждалій бібліотеці - це не лише підтримка, а і знак нашої єдності та незламності!
Долучайтесь та даруйте книги, які мають душу!
Читаймо та віримо в себе, віримо в Перемогу, віримо в Державу!


Книжки українською мовою можна надсилати за адресою:
Херсонська область, село Чорнобаївка, Нова пошта Nº1, Олена Демишева, телефон 0507858158. Збір триватиме до 16 грудня 2023року

Немає коментарів:

Дописати коментар