четвер, 7 грудня 2023 р.

"...Словом, хай живе життя! Хай живе безсмертне слово!"


В Україні 4 грудня стартувала щорічна акція «Національний тиждень читання», що організував Український інститут книги. Тиждень читання дещо схожий на модерований флешмоб: Інститут закликає людей купувати книжки на подарунки, поширювати інформацію про свої улюблені літературні твори і ділитися враженнями від прочитаного.

Цьогоріч у фокусі Національного тижня читання є постать Миколи Хвильового, якому у грудні відзначають 130 років від дня народження. Обличчя письменника покоління Розстріляного відродження можна побачити на постерах акції, йому присвячено і гасло заходу - "Бути своїми". Воно має нагадати про "важливість звʼязку між поколіннями, між читачами й літераторами, між усіма українцями, особливо під час війни".

До загальнонаціональної акції долучилась і наша бібліотека та упродовж тижня проводить голосні читання, поетичні читання, літературні вікторини у затишних різдвяно-новорічних локаціях під гаслом «Кожен українець - амбасадор тижня читання!»











Попри все, літературне життя в країні триває...

Читання структурує думки, збагачує духовно, інтелектуально, відкриває історію, формує усвідомлених людей. Читання додає сил і витримки. Особливо це стосується книжок, які описують події, схожі на ті, що переживають зараз українці.

І нехай надалі читання стане повсякденною звичкою кожного українця, а ця Акція - гарною традицією в передріздвяний час обʼєднуватися навколо читання, ділитися своїми великими й
маленькими персональними читацькими рейтингами, обговорювати прочитане,
підтримувати українську книжку, особливо в такий темний і крихкий час для нашої країни та її культури! Нехай
Національний тиждень читання надихне вас відвідати бібліотеку чи книгарню!

Читаймо, друзі! Нація, яка читає - непереможна!

Немає коментарів:

Дописати коментар