суботу, 2 березня 2024 р.

ВІДОМІ УКРАЇНСЬКІ ЖІНКИ ОЧИМА ДІТЕЙ...

         «Єдине ціле: Жінка і Весна - найдосконаліше творіння світу!

           Коли й меча торкається Вона 

           крізь меч сталевий проростають квіти!» (Л. Гнатюк)


Все найсвітліше, що є у нашому житті - весна, радість, кохання - повʼязане з Жінкою. Ще з найдавніших часів українки славляться не лише своєю красою, добротою, але й твердістю духу, наполегливістю та мудрістю. В українському суспільстві здавна жінки є не тільки берегинями роду, а й на рівні з чоловіками керують державою, стають до бою з ворогами своєї Батьківщини, роблять відкриття в усіх галузях знань, чарують своїм голосом, талантом та плекають національну культуру.

До Дня Весни та до Дня жінок у нашій бібліотеці представлено виставку картин юних митців Клуб "Райдуга"(під керівництвом Таня Золотухина) під назвою «Відомі українські жінки очима дітей».
Дані картини експонувались у Брама Заборовського. Національний заповідник "Софія Київська", памʼятки української архітектури 18 століття, розміщеної на подвір’ї Софії Київської.Після представленої виставки, юним талантам було запропоновано в рамках фестивалю «Княжа родина» створити родовід князів на мурах Софії Київської. Наразі мистецько-історичний витвір є не лише прикрасою заповідника, а і музейним експонатом.
Художню виставку у нашій бібліотеці доповнює і підбірка книжок про видатних жінок в історії, літературі та мистецтві, про їхні перемоги в житті, чий досвід може використовуватись для моделювання власних досягнень.
Тож запрошуємо до ознайомлення з книжковою добіркою, яка здивує, зачарує і надихне на звершення та до перегляду виставки картин. Майстерність юних талановитих митців не залишить в спокої чутливу до краси та мистецтва душу!

Пишаємось українками та дякуємо видатним Жінкам України, що залишили помітний слід в історії нашої держави, вшановуємо їх, а також висловлюємо вдячність та слова підтримки жінкам, що наразі воюють, волонтеркам, матерям і дружинам військовослужбовців, які боронять нашу державу!

Україна - непереможна!Весна і Жінка - між собою схожі!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар