середу, 6 березня 2024 р.

МИ ЧУЄМО ТЕБЕ, КОБЗАРЮ, КРІЗЬ СТОЛІТТЯ!

Золотими літерами вписано імʼя славетного Кобзаря в історію вітчизняної та світової культури. 
ТарасШевченко - національний символ українського народу, який пробудив українську душу, утвердив духовні основи нації для боротьби проти поневолення російською імперією. Його життєвий шлях та творчість і зараз надихають українців на боротьбу за правду, свободу та майбутнє України!

5 березня 2024 року до 210-ї річниці від Дня народження Тараса Шевченка для 3-го класу Медичної гімназії 33 м.Києва бібліотекарями нашого закладу було проведено літературну мандрівку творами автора «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!».
Дітям було презентовано «Книгу-мандрівку. Україна» від креативної агенції Green Penguin, яка розповідає про видатних особистостей України і поворотні моменти, що вплинули на хід історії та життя кожного українця. Діти із задоволенням подивились і сучасний мультик «Як Тарас Шевченко став зіркою», створений в рамках прогресивного проєкту «Книга-Мандрівка. Україна». Ця сучасна та стильна анімація - дуже доступна форма для ознайомлення з маловідомими фактами із життя
великого поета.
Здавалось би, що нового можна
дізнатись про великого Шевченка?!
Адже про нього відзнято десятки фільмів, програм, написана численна кількість книжок і навіть є окрема наука - шевченкознавство.
Проте нова серія проєкту «Книга-Мандрівка. Україна» показує сучасного
Тараса Григоровича.
За їх версією, поет був модним денді та полюбляв китайський чай. Планував одружитись, проте кохана не дочекалась його повернення додому.
І декілька вражаючих фактів із мультфільму:
- Виявляється, Кобзар проколов собі вухо;
- Сам цар віддав за свободу Шевченка 45 кг срібла.

Наостанок літературної подорожі бібліотекарі провели для дітей майстер - клас з виготовлення закладинок для книжок. Тепер читати чудові твори великого Кобзаря, в яких струменить любов до України та турбота про її майбутнє, буде ще приємніше.
Навіки з нами серце і слова пророчі!
«Борітеся - поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас сила І воля святая!»

Немає коментарів:

Дописати коментар