понеділок, 11 березня 2024 р.

Я ХОЧУ НАВЧИТИСЬ КНИЖКИ ВИБИРАТЬ!


До Всеукраїнської інформаційно - просвітницької акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії», що відбудеться з 16 по 24 березня 2024 року, у нашій бібліотеці для учнів 3-4 класів Медичної гімназії 33 м. Києва було проведено бібліотечний урок «Я хочу навчитись книжки вибирать!».
Тема тижня поезії 2024 - ДІМ. Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло особливого значення. Дім для нас тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім - це світло, котре гріє. Дім - це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім - це Україна.

Дім - це бібліотека, де живуть книги, вирує життя, відбуваються знайомства з новим, панує творча атмосфера та мир. З бібліотеки книги йдуть у гості до юних читачів і виконують своє призначення: поглиблюють їхні знання, сприяють розвитку загальної культури та патріотизму, виховують порядність, чесність, гідність і людяність.

Мета уроку: ознайомити учнів з нашою затишною бібліотекою та правилами користування нею; розповісти про книги, які існують у бібліотеці та їх авторів; дізнатись про художнє оформлення книги; познайомити дітей з сучасною поезією. Адже, поезія документує всі повороти нашої історії, а також містить багато мотивів, що дають сили рухатись вперед - любов, надію та віру. Створюючи вірші, поети наче будують дім - безпечне та затишне місце для наших почуттів та емоцій.

Тож виховуємо у дітей потребу у спілкуванні з літературою, любов до книги, шанобливе ставлення до неї; вчимося у героїв книжок любити нашу землю, її мову, мистецтво; мандруємо рідною країною; пізнаємо себе і людей; знайомимось з подіями, які відбулися в давнину; заглядаємо у майбутнє і відкриваємо для себе все нові та нові сторінки життя!
І будьте постійними нашими читачами!

Немає коментарів:

Дописати коментар