суботу, 16 березня 2024 р.

У КОЖНІЙ З НИХ ДУША І СЕРЦЕ...

У кожній з них душа і серце…
Наближається 21 березня… День улюбленців всіх дітей, умільців
створювати казкову атмосферу й
«розфарбовувати» дитинство яскравими та самобутніми ляльковими
персонажами - Міжнародний день лялькаря. Ляльки - це справжній Всесвіт таємничого і казкового, загадкового і фантазійного. Виникаючи у реальному часі і просторі, вони повертають нашим душам справжню сутність.

-  Ідея відзначати у всьому світі такий день належить відомому діячеві
лялькового театру Дживадо Золфагаріхо (Іран). Аудиторія, де він озвучив ідею, була масштабною та авторитетною. 
Лялькарі - члени Міжнародної професійної спілки діячів театру ляльок зібралися на свій XVIII-й Конгрес у Магдебурзі. Пропозиція створити власне професійне свято підтрималась однозначно.

  -  Вперше День лялькаря відзначили у 2002 році. І з тих пір він став дуже популярним не лише серед причетних до свята, але й серед дітей, у яких зʼявився додатковий привід побувати там, де панують дива - в лялькових театрах, іграшкових магазинах, майстернях художників та реставраторів і … бібліотеках.

Наша бібліотека гостинно відкрила двері на зустріч з авторськими ляльками, створеними руками вихованців Київського міського комунального Центру комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «ТРАМПЛІН». Чудові роботи, представлені на виставці «У кожній з них душа і серце», перетворили читальну залу бібліотеки в ляльковий світ.
Щира подяка за подаровану казкову атмосферу. Вітаємо всіх акторів-ляльководів, майстрів-лялькарів, працівників лялькових театрів та всіх-всіх любителів ляльок з цим чудовим святом та запрошуємо до знайомства з чарівними персонажами на нашій виставці! Виставка діє до кінця березня.

Яскраво! Емоційно! Феєрично!

Немає коментарів:

Дописати коментар