пʼятницю, 8 березня 2024 р.

НЕПЕРЕМОЖНА УКРАЇНА!


Шевченкові слова долинають до українського серця крізь роки. Його творчість живе у віках, відгукується у душах нових поколінь. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими.
Як і в ті далекі часи, поезія Шевченка, його творчість й сьогодні надихає та додає сміливості, мужності і впевненості у боротьбі з ворогом.

6 березня 2024 року з нагоди відзначення Дня народження великого Кобзаря, у нашій бібліотеці відбулась творча зустріч із письменницею, поетесою, журналісткою, науковою співробітницею музею Максима Рильського, співавторкою незвичайної дитячої книжки «Родовід Ластиків» - Наталія Веселицька та проведено нею для вихованців Київського міського комунального центру комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «ТРАМПЛІН»  в рамках проєкту «Культура без барʼєрів» майстер - клас із пластинографії «НЕПЕРЕМОЖНА УКРАЇНА». Учасники майстер -класу вшанували памʼять Кобзаря та познайомилися з концепцією трилогії
«Родовід Ластиків». А потім зліпили правнука дракончика Ластика з мечем, що символізує честь, силу, лідерство, вищу справедливість, вірність рідній землі, Перемогу над споконвічним ворогом. Зелений український дракон - є символом української землі, яка захищає свою свободу.

Щиро дякуємо Музей Максима Рильського за сприяння в організації заходу. Окремо дякуємо Наталії Веселицькій за захоплюючу атмосферу творчості і єдності та проведений майстер - клас, заряджений на Перемогу.

Поширюймо слова Шевченка, надихаймося силою правди й бойового духу, будьмо гідними викликів історії, які стоять перед волелюбною Україною!

«…Врага не буде супостата,
А буде син, і буде мати,
І будуть люде на землі!»

Немає коментарів:

Дописати коментар