вівторок, 2 квітня 2024 р.

КНИГИ КРАЩІ ДРУЗІ ВСІХ, МИ ПРИЙШЛИ ВІТАТИ ЇХ!


2 квітня, в День народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги, підкреслюючи тим самим важливу роль дитячої книги у формуванні духовного і інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.
Дитячі книги - це не тільки література, коли всім смішно, кумедно або забавно, а й коли за допомогою художніх образів, зрозумілих дітям, розповідається про життя, про ситуації у світі в різних життєвих ситуаціях.

Ганс Крістіан Андерсен народився 2 квітня 1805 року в маленькому містечку Оденсе, розташованому на одному з датських острівців -
Фіонсе. Він був неперевершеним
казкарем, проте Андерсен писав не
тільки для дітей. Він хотів, щоб його казки читали і дорослі. Його твори, перекладені більш ніж 150 мовами, стали сценаріями численних екранізацій, мультфільмів, театральних
постановок. Тому в день народження
Г.К.Андерсена весь світ відзначає ще й Міжнародний день дитячої книги.

У казках Андерсена добро і любов перемагають. Письменник веде нас по своїй казковій країні й спонукає думати і співпереживати.

З нагоди цих двох свят у нашій бібліотеці оформлено книжкову виставку «Книги кращі друзі всіх, ми прийшли вітати їх!». На її поличках представлені чарівні книги Г.К. Андерсена, а також неймовірно казкові пригоди, цікаві дитячі книги різноманітної тематики інших авторів з яскравими кольоровими ілюстраціями.
Мудрий досвід книг, зацікавлений погляд дітей, їх щирі посмішки та радісний щебет в нашій бібліотеці запевняють, що добро завжди перемагає зло, а світло темряву. Колективу ж нашої бібліотеки приємно створювати затишні умови для подорожей у світ книг та дарувати нашим користувачам сукупність приємних вражень та нових знань.
Бо як зазначав Г.К. Андерсен, «приносити користь світові — це єдиний спосіб стати щасливим».

Запрошуємо у світ книг! Сприймаймо прочитане розумом та серцем!

Немає коментарів:

Дописати коментар