понеділок, 1 квітня 2024 р.

НА КРИЛАХ ВЕСНИ ПОВЕРТАЮТЬСЯ ПТАХИ!


Птахи - невідʼємна частина природи, окраса нашого життя. Пернаті володарі неба гідні подиву і захоплення. На кожному кроці у природі вони заявляють про своє існування. Привертає увагу пташиний гучний спів, що дивує своєю різноманітністю, а також польоти, танці, повітряні ігри та багато інших характерних явищ.

1 Квітня в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера», світова спільнота відзначає Всесвітній день птахів. Саме цього дня, в 1906 році, була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. Метою свята є збереження видового різноманіття та чисельності птахів, залучення уваги громадськості до охорони птахів, проведення екологічних заходів, акцій та виставок.

Вважається, що саме у цей день більшість птахів повертаються на Україну з теплих країв.

Ось і наша бібліотека долучилась до святкування цього важливого міжнародного дня та презентувала мистецько - літературну виставку, використовуючи один з жанрів китайського класичного мистецтва - «квіти і птахи». Цей жанр є найбільш барвистим і декоративним. Він відображує, в першу чергу, замилування природою, її розмаїттям і досконалістю.

Тож пропонуємо до вашої уваги виставку неймовірно квіткових картин (у техніці діамантова мозаїка) вихованців КМКЦ «Трамплін» - «Птахи із вирію летять! Земля їх квітами стрічає!» та ілюстровану книжкову виставку «На крилах весни повертаються птахи!».

Запрошуємо до перегляду!

«В чарівний день, весняну пору,
Коли струмочки дзюркотять,
Ти підніми голівку вгору -
Птахи із вирію летять.
Земля їх квітами стрічає,
Повсюди проліски цвітуть.
А в синім небі сонце грає
І вказує пташині путь…»

Н. Красоткіна




























Немає коментарів:

Дописати коментар