вівторок, 9 квітня 2024 р.

"МИ ЙШЛИ ДОРОГАМИ ВІЙНИ..."


Попри звук повітряної тривоги, попри біль і втому ми стоїмо! Україна стоїть на варті головних людських цінностей і це дає відсіч злу!

 8 квітня нашій зустрічі з військовим, бойовим медиком, лікарем-кардіологом, Заслуженим діячем естрадного мистецтва України - Володимир Воліков, передувала повітряна тривога, що загрожувала зірвати запланований захід під назвою «Ми йшли дорогами війни…». Попри ракетну загрозу захід для дітей Медичної гімназії 33 все ж таки відбувся, але не в стінах нашої бібліотеки, а в … укритті. На заході Володимир Воліков ознайомив майбутніх здобувачів медичної освіти із протоколом MARCH - алгоритмом дій та надання домедичної допомоги в бойових умовах. Присутні ознайомились із комплектацією індивідуальної тактичної аптечки IFAK. Також обговорили способи знеболення та транспортування поранених в умовах бойових дій. Володимир розповів про свій бойовий досвід, історії з передової, підготовку і навчання перед поїздкою на передову, про свій вибір. Діти задавали багато питань і отримували вичерпні відповіді.








На заході також було заплановано показати, що наші військові не лише мужні та досвідчені, а і дуже талановиті. Але, на жаль, з технічних причин творча частина заходу, на якій Володимир Воліков планував презентувати свою поезію та пісні, не відбулася. Тож робимо посилання на одну із пісень автора - https://youtu.be/VyrOU1o9BiA?si=dbCcv_G6j9IGIv3S («Ми йшли дорогами війни». Слова - Володимир Воліков,
музика - Карина Плай, аранжування - Slava Sinchuk. Студія звукозапису: Олексій Сагаловський SagaPro).

Подібні заходи переконують, що не дивлячись на життєві корективи та труднощі, ми підлаштовуємось під виклики часу, обʼєднуємось, захищаємо, пізнаємо, набуваємо, творимо.
Про наших українських захисників треба писати книги, знімати кінокартини, адже їх героїзмом і стійкістю захоплюється весь світ. Вони новітні герої нашої Батьківщини!
Дякуємо, Володимире, за змістовну і теплу зустріч. Пишаємось Вами і всіма нашими Воїнами! Переможемо! 

«Нехай наші долі вогнем і мечем
На білих хрестах розіпʼяті.
Святий заповіт в наших жилах тече-
Незламних не можна зламати!»
В. Воліков























Немає коментарів:

Дописати коментар