суботу, 27 квітня 2024 р.

Свої Чорнобиль має кольори: Весна і Сонце - до та горе - після!

«Чорнобильський вітер по душах мете,
Чорнобильський пил на роки опадає.
Годинник життя безупинно іде.
Лиш памʼять усе памʼятає…»

26 квітня 1986 року… Чорним та гірким днем увійшла ця дата в історію людства. Майже в центрі Європи сталася аварія, яку обґрунтовано вважають найбільшою техногенною і екологічною трагедією світу…

Кожного року з того часу ми повертаємось памʼяттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобовʼязані можливістю жити.

До Дня памʼяті Чорнобильської катастрофи у нашій бібліотеці представлено книжкову виставку «Свої Чорнобиль має кольори: Весна і Сонце - до та горе - після!», ілюстровану графічними роботами Жоржа Івановича Шанаєва.
Жорж Іванович - почесний користувач нашої бібліотеки, український художник-графік, поет, музикант, виконавець бардівської пісні, член Національної спілки художників України, лауреат літературно-мистецької премії ім. І. Нечуя-Левицького. У 1986 році він приймав участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. А саме, виконував роботи з герметизації конструкцій споруджуваного «Укриття» («Саркофагу») над четвертим зруйнованим блоком.

Віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував своїм здоров’ям чи життям заради життя і майбутнього свого народу та всього людства. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, що навічно залишиться у памʼяті українського народу.


Немає коментарів:

Дописати коментар