четвер, 23 лютого 2017 р.

Бібліотечний урок для дітей до Дня Героїв Небесної сотні

День Героїв Небесної сотні для учнів 3-го класу медичної гімназії №33 пройшов у бібліотеці у вигляді бібліотечного уроку за журналом «Маленька Фея та сім гномів» Спецвипуск №8, 2016р., збірниками оповідань про героїв фронту і тилу "Героям Слава!" того ж видавництва "Мамине сонечко", "Дванадцять місяців 2016" видавництва "Веселка", книгою "Мій тато став зіркою» Галини Кирпи "Видавництва Старого Лева", збіркою поезій "Небесна сотня воїнів Майдану" Тетяни  Домашенко, збірниками "Наш захисник. Ми хочемо жити в мирі" ПП «Агентство по розповсюдженню друку»та "Вклонімося доземно українському солдату", підготовленому творчим колективом Міністерства оборони України.

Про події трирічної давнини та їх наслідки, наше сьогодення літератури для дітей не так багато, щоб не сказати критично мало. Але ми її збираємо. І просимо наших друзів, користувачів, авторів рекомендувати, дарувати, повідомляти нас про нові видання за цією тематикою.

Українські воїни боронять не тільки українську територію, але й українську мову, яка, за підрахунками істориків, впродовж 400 років зазначала більше 130 офіційних заборон. Тому в Міжнародний день рідної мови 21 лютого згадуємо настанову видатного українця, людини з нашої вулиці (прим. -- мешкав поруч, на на вул. Саксаганського)  Михайла Старицького: «Живеш в Україні – то знай її мову!» І про це також читайте в спецвипуску  "Незалежність України" журналу "Маленька Фея та сім гномів».

Немає коментарів:

Дописати коментар